Rollators

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Een rollator kopen bij Rollator Goedkoop: waar moet ik op letten?

Een rollator kopen kan een overweldigende klus zijn. Het aanbod aan rollators is enorm en er zijn veel factoren van belang om tot een goede keuze te komen. Waar moet je precies opletten bij de aanschaf van een rollator? Kies een goede rollator met deze rollator kieswijzer.

Waar gaat u met de rollator lopen? Binnenshuis of buitenshuis?

Ook bij het kiezen van een rollator geldt: verlies het doel niet uit oog! Een rollator maakt u het lopen gemakkelijker. Dan is het van belang om vooraf te bedenken wáár u het meest zult lopen en op wat voor ondergrond. Een rollator voor binnenshuis heeft het minder zwaar te verduren dan een rollator voor buiten. Om u gemakkelijker over drempels, stoepen en hobbelige paden te helpen heeft u een rollator met grote wielen nodig. Gebruikt u de rollator enkel in huis, dan kunt u met kleinere wielen waarschijnlijk prima uit de voeten.

Maat rollator bepalen: meten is weten

Het spreekt voor zich dat een rollator uw lichaam moet ontlasten tijdens het lopen. Dit lukt echter alleen wanneer de rollator goed is afgestemd op uw lengte en lichaamshouding. Zitten de duwhandvatten te hoog of te laag, dan zult u een verkeerde houding aannemen en uw rug juist overbelasten. De goede maat rollator kiezen is dus heel belangrijk. Hoe meet u de ideale gebruikshoogte van de duwhandvatten? Dit is heel eenvoudig: ga zo recht mogelijk staan, laat uw armen langs uw lichaam hangen en meet in die houding de afstand van uw polsen tot aan de grond. De duwhandvatten van de rollator moeten op deze hoogte afgesteld worden voor een gezonde loophouding. Let er bij het kiezen van een rollator dus op of het beoogde exemplaar voldoende verstelbaar is in de hoogte.

Gewicht rollator

Tegenwoordig zijn er veel lichtgewicht rollators van aluminium op de markt. Een goede ontwikkeling! Hoe lichter de rollator, hoe mobieler u bent. Een lichte rollator is immers gemakkelijker op te tillen, bijvoorbeeld bij het in- en uitstappen van de bus. Naast het gewicht van de rollator zelf, zult u ook rekening moeten houden met uw eigen gewicht bij de aanschaf van een rollator. Bij iedere rollator staat een 'maximaal gebruikersgewicht' aangegeven. Zwaardere gebruikers hebben baat bij een bredere rollator uit de categorie 'Rollator XXL'.

Rollator met zitje

Veel rollators hebben een zitje waarop u onderweg eventjes lekker kunt uitrusten. De minimale zitbreedte die u nodig hebt om comfortabel te kunnen rusten, kunt u gemakkelijk zelf opmeten: meet de breedte van uw heupen op en tel daar tenminste 2 centimeter bij op. Zo houdt u aan de zijkanten een beetje ruimte over en heeft u voldoende zitcomfort. U kunt kiezen voor een flexibel zitje in de vorm van een gespannen doek of een zitvlak van een harder materiaal, zoals kunststof. Rollators met een flexibel zitje kunnen vaak ook in de breedte ingeklapt worden, terwijl harde zitjes in de regel vaak net wat meer ruimte bieden. Wat vindt u belangrijk? Heeft u al bovenstaande vragen beantwoord, dan is een geschikte rollator kopen al heel wat gemakkelijker geworden.