Rollators Lichtgewicht

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

De voordelen van een lichtgewicht rollator

Een rollator is een mobiliteitshulpmiddel dat bedoeld is om u te ondersteunen bij het lopen en wandelen. Het spreekt voor zich dat de rollator zelf tegen een stootje moet kunnen. Dit betekent gelukkig niet dat een goede rollator per definitie zwaar en massief is. Integendeel: tegenwoordig zijn er ontzettend veel lichtgewicht rollators van aluminium op de markt. Wat zijn de voordelen van een lichtgewicht rollator en wanneer is een zware rollator een betere optie?

Lichtgewicht rollator: maximaal 8 kilo

Wat 'licht' is en wat 'zwaar', hangt natuurlijk helemaal af van de persoon die de rollator gaat gebruiken. Maar om toch een richtlijn te geven: in de regel wordt van een lichtgewicht rollator gesproken wanneer de rollator maximaal 8 kilogram weegt. Weegt de rollator meer dan 8 kilogram? Dan spreekt men van een zware (of zwaardere) rollator.

Voordelen lichtgewicht rollator

Misschien twijfelt u wat voor u het meest geschikt is: een lichtgewicht rollator of een zwaardere variant. Deze vraag kunt u beantwoorden door uw levensstijl in acht te nemen. Loopt u veel buiten en heeft u een actieve levensstijl, dan kent een lichtgewicht rollator vele voordelen. U trotseert bijvoorbeeld gemakkelijker drempels en obstakels wanneer u de rollator zelf een stukje kunt optillen. Ook wanneer u regelmatig een dagje weg gaat, is een lichtgewicht rollator aan te raden. Een lichtgewicht rollator is gemakkelijk in de auto of de bus te tillen. Niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de mensen die u onderweg helpen.

Voordelen zware rollator

De voordelen van een lichtgewicht rollator zijn talloos. Misschien vraagt u zich af waarom u vandaag de dag nog voor een zwaardere rollator zou kiezen. Máár... natuurlijk zit er ook een keerzijde aan zoveel mobiliteit en wendbaarheid. Sommige mensen hebben bij een lichtgewicht rollator het gevoel niet voldoende ondersteund te worden en als het ware achter de rollator 'aan te moeten hollen'. Voor die mensen voelt een zware rollator prettiger en vertrouwder aan. Een zwaardere rollator biedt in dat geval simpelweg iets meer stabiliteit, juíst door z'n extra gewicht. Een zware rollator hoeft trouwens helemaal niet ouderwets te zijn: er zijn tegenwoordig ook in dit segment hartstikke leuke modellen te vinden.

Heb ik een zware of een lichte rollator nodig?

Of u een lichtgewicht rollator of een zware rollator nodig heeft, hangt dus af van uw levensstijl en de hoeveelheid ondersteuning die u nodig heeft. Gelukkig kunt u alle soorten rollators online bestellen bij Rollator Goedkoop en er zo vanuit huis achter komen wat voor u een goede rollator is.